Horeca Stichtse Vecht gaat open

Een groot aantal horeca zaken in Stichtse Vecht opent morgen, zaterdag 15 januari, korte tijd de deur. Vanaf een uurtje of 12 kan er weer een drankje genuttigd worden.

Dit als statement vanuit de horecaondernemers waarmee zij willen benadrukken dat ook de horeca verantwoord open kan met inachtneming van de volksgezondheid. Burgemeester Ap Reinders is op de hoogte gebracht.

Onduidelijk is nog welke cafés en restaurants aan de actie mee gaan doen. De initiatiefnemer is Alex Rosendahl, horeca ondernemer in Maarssen. Rosendahl heeft vanmiddag overleg gehad met de burgemeester van Stichtse Vecht  en daarin aangegeven dat het gaat om het recht van demonstreren. Burgemeester Ap Reinders zag liever een andere vorm van demonstreren dan de deuren van het café open zetten, aldus Alex Rosendahl.

Rosendahl benadrukt dat de horeca zich conformeert aan de sluitingstijd van de winkels, ‘is dat 5 uur of 6 uur in de middag dan zijn wij op dat tijdstip ook dicht’ geeft Alex Rosendahl aan.

Tevens heeft Rosendahl gesproken met een aantal  lokale politiek partijen en hen geïnformeerd van deze demonstratie morgen om 12u.