Humphrey Mijnals nieuwe hoofdrolspeler in boek van Danny van der Linden

Maarssenaar en schrijver Danny van der Linden brengt zijn zesde sportboek uit in Augustus. In het boek vertelt de schrijver over de eerste Surinaamse voetballer, genaamd Humphrey Mijnals, in het Nederlands Elftal.

‘Ik hou er van om te schrijven over historische voetballer. Een man die uit Suriname komt, tevens één van eerste uit die tijd, was heel bijzonder. In de jaren 50 was dat nog niet normaal. Dat trekt mijn nieuwsgierigheid om te gaan kijken hoe zijn carrière is verlopen en wat er voor heeft gezorgd dat hij de eerste Surinaamse speler in het Nederlands elftal is geworden.’

‘Het schrijven van een boek vergt onderzoek, van Humphrey Mijnals wist ik toevallig al het één en ander, maar er is goed onderzoek nodig. Ik zoek dan oude artikelen over Humphrey Mijnals en lees boeken. Daarnaast heb ik ook contact gezocht met de familie van de speler omdat hij zelf al overleden is. De vrouw van Humphrey wilde graag meewerken aan het boek.

Schrijven is een grote passie van Danny. ‘In 2011 ben ik begonnen met het schrijven van boeken en ben daar nooit meer mee gestopt’, aldus Danny. Bij zes boeken over voetballers zal de schrijver het niet laten. De ideeën voor een volgend boek liggen er, namelijk over de drie van Milaan.