In Breukelen Noord werd er hard gewerkt op Burendag 2022

Burendag 2022 werd door de Wijkcommissie Breukelen Noord georganiseerd. In het Henk van der Griftpark was het op 23 en 24 september hard werken.

Op 23 september werden In een driehoekig perk van 5 x 6 m maar liefst 500 narcissenbollen gepoot. Met een tiental vrijwilligers waaronder Henk van der Grift zelf werden er eerst gaten geboord waarin de bollen werden gezet. Daarna werden de gaten weer gevuld met tuinaarde. Een bollenkweker van de Keukenhof heeft de bloembollen gratis ter beschikking gesteld. Mede door het fraaie nazomerweer werd de klus binnen twee uur geklaard. Na afloop werden er een drankje en een hapje genuttigd in het Jeugdhonk aan de parkeerplaats van het park.

Het was de bedoeling om de volgende dag met een andere groep vrijwilligers o.a. de dierenstal een nieuw kwastje verf te geven en nieuwe planten in de boomspiegels van de bomen langs de dierenweide te zetten. Helaas gooide het regenachtige weer roet in het eten, desondanks gingen nog wel 4 vrijwilligers op pad om de nestkastjes in het park schoon te maken. Een aantal werd ter reparatie meegenomen omdat de ingang van de kastjes door spechten waren uitgehakt. Door de nestkastjes aan de voorzijde van ijzeren plaatjes te voorzien, zal dit de volgende jaren voorkomen worden. De schilder- en plantwerkzaamheden zijn voorlopig even uitgesteld.