RTV Stichtse Vecht

in Breukelen schaatser door het ijs - Maatregelen voor de Molenpolder

Om de toeloop van schaatsliefhebbers in goede banen te leiden geldt per direct eenrichtingsverkeer op de Oudedijk en Westbroekse Binnenweg. In Breukelen heeft de brandweer een schaatser uit het ijs gehaald. (Archieffoto ter illustratie)

Onbetrouwbaar ijs

Gemeente Stichtse Vecht: 'Ondanks de vorst van de afgelopen nachten is er nog sprake van onbetrouwbaar ijs. Het is nog nergens veilig om op open water te schaatsen. Dit geldt ook voor sloten en kleine plassen waar eventueel nog een gemaal draait. Wil je weten waar je veilig kunt schaatsen? Kijk dan op www.schaatsen.nl of Ekkel.com.'

Dat het ijs onbetrouwbaar is bleek wel uit het incident in Breukelen waar een schaatser door het ijs ging. De brandweer was nodig om de schaatser op het droge te krijgen.

Molenpolder

Bij de Molenpolder heeft de gemeente per direct maatregelen ingesteld: 'Om de toeloop van schaatsliefhebbers in goede banen te leiden geldt per direct eenrichtingsverkeer op de Oudedijk en Westbroekse Binnenweg. Je komt dit tegen wanneer je rechts afslaat op de Maarsseveensevaart naar de Oudedijk. Deze weg gaat over in de Westbroekse Binnenweg. Volg ter plaatse de aanwijzingen van de verkeersregelaars.' Meer informatie is te vinden op de gemeentelijke website.