RTV Stichtse Vecht

In Maarssen en Breukelen luiden de carillons voor vrede in Oekraïne

24 Februari 2023 is het een jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. In Maarssen en Breukelen luiden de carillons op initiatief van Rotary Maarssen Breukelen voor de Oekraïense vluchtelingen. (Archieffoto RTV Stichtse Vecht)

24 Februari 2023 is het een jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Tot op de dagvan vandaag wordt er gevochten. De impact van de oorlog is enorm, vooral natuurlijk voor de Oekraïense burgerbevolking van wie velen vluchtten, ook naar Nederland, ook naar Breukelen. Nyenrode zorgt voor een veilige onderkomen voor ca. 25 Oekraïense vluchtelingen. Om de Oekraïense vluchtelingen voor wie de oorlog elke dag in hun leven is, juist ook op 24 februari te laten weten dat we met hen meeleven, biedt Rotary Nederland de Oekraïense vluchtelingen aan te gedenken, op de manier waarop zij behoefte hebben.

Beiaardiers van Nederland, ook die van Nyenrode en De Heilige Hart kerk spelen muziek die past in het themasolidariteit, compassie, vrede en liefde. Zo zorgen de beiaardiers en Rotary van o.a. Delft,Voorburg, Den Haag Vredespaleis en de Domtoren Utrecht voor troost en hoop .Op 24 februari van 19.30 tot 20.00 uur worden de carillons door heel Nederland bespeeld. Vervolgens worden de kerkklokken geluid, zoals op 4 mei, om de slachtoffers van deze oorlog tegedenken. Nyenrode wordt blauw-geel verlicht, de kleuren van de Oekraïense vlag.