RTV Stichtse Vecht

Informatiebijeenkomst 'herstelprogramma amateurkunst’

De corona pandemie heeft een grote impact gehad op de amateurkunsten in de provincie Utrecht. Onder de noemer 'herstelprogramma amateurkunst' worden er door de provincie tal van informatiebijeenkomsten georganiseerd. Zoals op 7 december bij het Van der Valk hotel in Breukelen. Thema: Aantrekkingskracht en zichtbaarheid. (Archieffoto ter illustratie)

De pandemie heeft geleid tot sociale schade bij beoefenaars doordat fysiek samenkomen niet of nauwelijks mogelijk was, tot financiële schade in de vorm van inkomstenderving bij verenigingen en professionals, en tot artistieke schade doordat lessen, workshops, repetities, concerten en tentoonstellingen niet doorgingen en vaardigheden niet of beperkt werden bijgehouden. De maatregelen tijdens de pandemie leidden ook tot gemis van publiek en gebrek aan aanwas van nieuwe leden waardoor de zichtbaarheid van amateurkunsten en hun maatschappelijke functie afnam. Deze schade door corona vraagt om herstel zodat de sector vitaal blijft. Daarnaast zijn er thema’s die al langer spelen en door corona zijn versterkt, die vragen om een toekomstgerichte aanpak.

Voor wie is het herstelprogramma bedoeld?

Het herstelprogramma is voor iedereen die in formeel en informeel groepsverband amateurkunst bedrijft in onze regio. Leden, deelnemers, bestuurders en professionals uit alle kunstdisciplines zijn na aanmelding gratis welkom bij de (inter)actieve workshops rond actuele thema’s.

Bijeenkomst aantrekkingskracht en zichtbaarheid

Op 7 december wordt van 19.30 tot circa 21.30 de bijeenkomst 'aantrekkingskracht en zichtbaarheid ' georganiseerd. Hoe laten we onszelf naar buiten toe zien als groep, kring, club of vereniging? Wat maakt ons interessant voor potentiële leden of publiek om op af te komen? Wat kunnen we doen om echte aantrekkingskracht te hebben? Wat is ons verhaal daarbij en hoe dragen we dat uit? Volg je nieuwsgierigheid en experimenteer! Je gaat naar huis met tenminste één actiepunt, aantrekkelijk verhaal of bericht voor je website, nieuwsbrief, flyer en/of of sociale media. Vergeet niet je smartphone mee te nemen!

Interesse, meer informatie of aanmelden kan online op de website