Jaarlijkse Ariënsherdenking op 28 augustus

In Maarssen vindt op zondag 28 augustus de jaarlijkse Ariënsherdenking plaats. Bij het graf van Alphons Ariëns is om 9.00 uur een gebedsviering met mgr. Woorts als agens, gevolgd door een Eucharistieviering (aanvang: 10.00 uur) in de nabijgelegen H. Hartkerk. Voor de priesterstudenten van het Ariënsinstituut geldt deze herdenking als de opening van het nieuwe studie- en vormingsjaar. (Archieffoto het graf van Ariëns in Maarssen).

Gebedsdienst en Eucharistieviering

Vanaf 08.30 kan een ieder vanaf de HeiligHartkerk in Maarssen (Breedstraat Maarssen-Dorp) gezamenlijk meelopen in de stille bedevaart naar het graf van Ariëns op de RK Begraafplaats aan de Straatweg in Maarssen. Daar wordt een korte gebedsdienst gehouden. De Eucharistieviering begin om 10.00 uur in de HeiligHartkerk in Maarssen. 

Pastoor Ariëns een begrip in Nederland

Pastoor Ariëns is nog steeds een begrip in Nederland. Als kapelaan, als priester, maar vooral als mens. Traditioneel is de 4e zondag in augustus Ariënsdag in de HeiligHart kerk in Maarssen. Op zondag 28 augustus wordt er in Maarssen uitgebreid stilgestaan bij zijn leven, zijn werk en zijn nalatenschap. In het verleden ging RTV Stichtse Vecht met diverse mensen in gesprek over die bijzondere man die Alphons Ariëns was:

Interviews uit voorgaande jaren

Op YouTube zijn beelden te zien van de gebedsviering op de Ariënsdag van 27 augustus 2017: