Jarmo Timmens Nederlands Kampioen polsstokverspringen

Opnieuw is een lid van de polsstokvereniging Stichtse Vecht Nederlands Kampioen polsstokverspringen (fierljeppen) geworden. Jarmo Timmens is alweer de vierde springer van de vereniging die deze eer te beurt valt. Voor de familie Timmens was het dubbel feest omdat broertje Jonah in de jongere leeftijdscategorie verrassend tweede werd.

Jarmo Timmens was vooraf ingeschat als één van de favorieten voor de Nederlandse titel in de categorie Jongens 11-12 jaar. Die favorietenrol werd bewaarheid, maar het was een zeer spannende strijd. Uiteindelijk sprongen zowel Jarmo als de Friese Sander Postma dezelfde verste afstand van 11,12 meter en was het de tweede afstand die de doorslag gaf. De tweede afstand van Jarmo was net iets beter dan die van Sander (10,81 om 10,67 meter) en daarmee won Jarmo Timmens de titel.

De Nederlandse Kampioenschappen Jeugd werden dit jaar voor het eerst gehouden in het Zuid-Hollandse Vlist. Er werd in vier categorieën gesprongen. Na een voorselectie mochten Nederlands beste zes jongens en meisjes in de categorie t/m 10 jaar en de beste tien Jongens en meisjes in de categorie 11-12 jaar meedoen aan deze kampioenswedstrijd.

De polsstokvereniging Stichtse Vecht is een jonge vereniging met veel jeugdleden. Dat is terug te zien in de resultaten die vooral bij de jeugd vaak opvallend goed zijn. Tussen 2016 en 2023 heeft de vereniging vier Nederlandse kampioenen geleverd en is daarmee, in de Hollandse regio, de meest succesvolle vereniging.


Meer nieuws