RTV Stichtse Vecht

Jehovah’s Getuigen weer langs de deuren

Deze maand doen tientallen vrijwilligers in Stichtse Vecht mee aan een speciale actie. Jehovah’s Getuigen bieden namelijk een gratis interactieve Bijbelcursus aan met als doel mensen helpen gelukkig te zijn. Jehovah's Getuigen zijn bij de coronapandemie gestopt met het langs de deuren gaan. Sinds september zijn zij daar weer mee begonnen. 

De interactieve cursus kan op allerlei manieren gevolgd worden: op een tijd en plaats naar wens, in persoon, via de telefoon, videobellen of zelfs online via jw.org. Wereldwijd hebben Jehovah’s Getuigen het afgelopen jaar iedere maand gemiddeld vijf miljoen Bijbelcursussen geleid. De cursus laat op een eenvoudige en praktische manier zien wat de Bijbel leert over verschillende onderwerpen.

“In Nederland lijkt het alsof de Bijbel minder relevant aan het worden is. Toch vinden velen het verrassend dat er praktische adviezen in de Bijbel staan. Onze moderne Bijbelcursus bevat veel video’s, afbeeldingen en persoonlijke vragen, waardoor de boodschap tot leven komt en interessant is voor personen met allerlei achtergronden”, zegt Raphaël Klees, plaatselijk woordvoerder van Jehovah’s Getuigen.  

Jehovah’s Getuigen in 240 verschillende landen, en dus ook hier in Stichtse Vecht, proberen zoveel mogelijk mensen in hun buurt te bereiken en te laten zien hoe deze geheel vrijblijvende cursus werkt. Dit gebeurt op verschillende manieren, waaronder ook weer op de meest bekende manier: van huis tot huis: 'Het doel van een Bijbelcursus is om te laten zien wat de Bijbel leert. Iedereen is vrij om zelf zijn of haar persoonlijke overtuigingen te bepalen en keuzes te maken.'