Jeugdactiviteiten vanuit Jeugd-Punt

Door Jeugd-Punt worden tal van activiteiten georganiseerd voor de jeugd van Stichtse Vecht. (Archieffoto Second Base - Jeugd-Punt).

 LHBTIQA+: Elke maand zijn er groepsactiviteiten voor jongeren tussen de 12 en 27 uit de LHBTIQA+ doelgroep. Hierbij leren jongeren gelijkgestemden kennen en doen ze leuke groepsactiviteiten, waarbij ook ruimte is voor individuele gesprekken.

 Meidenmaatjesproject (GirlsBase): Meiden vanaf 10 jaar kunnen meedoen met een meidenmaatjesproject. Hierbij worden meiden met een doel gekoppeld aan een iets ouder maatje. De meiden en hun maatje werken planmatig aan doelen waarbij zij focussen op het bevorderen van zelfstandigheid, zelfredzaamheid en het vergroten van het zelfvertrouwen. Er zijn wekelijkse contactmomenten en het traject duurt maximaal één schooljaar. Aansluitend zijn er voor alle meisjes (ook meiden die niet meedoen met het maatjesproject) elke dinsdag een thema-avond, waarbij verschillende onderwerpen worden besproken wat actueel is binnen de doelgroep. Op onze social media kanalen (girlsbase_jeugdpunt) is hier meer informatie over. Voor meer inhoudelijke informatie over het maatjesproject of de groepsactiviteiten, kan je mailen naar mb@jeugd-punt.nl.  Als bijlage hierover een flyer die eventueel doorgestuurd kan worden.

Join Us: In juni zijn we begonnen met 2 groepen van Join Us voor eenzame jongeren in Stichtse Vecht. Bijgaand tref je een nieuwsbericht en een flyer aan. Hieronder wat praktische informatie:

Iedereen is van harte welkom! Jongeren kunnen zichzelf aanmelden via de website. Op www.join-us.nu vind je meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren. Deelname is gratis.

Er zijn 2 groepen: 12-16 jaar 17-25 jaar, en ze komen om de week op donderdag samen, van 18.00 tot 20.00 uur, in Jeugd-Punt Second Base in Maarssen. Op onze website meer informatie over onze projecten: https://www.jeugd-punt.nl/stichtse-vecht/