Kansis breidt dienstverlening uit

Kansis is het sociaal ontwikkelbedrijf in de regio Stichtse Vecht en De Ronde Venen. Het bedrijf, gevestigd aan De Corridor 8 in Breukelen begeleidt mensen in en naar werk door middel van training, coaching en ondersteuning. Tevens biedt het bedrijf een beschutte werkomgeving aan mensen die daarop zijn aangewezen.  Sinds kort kan Kansis ook re-integratiediensten aanbieden aan een bredere groep mensen dan alleen via de gemeente.

Kansis voert voor de gemeente de Wet Sociale Werkvoorziening uit. Ook heeft het bedrijf veel mensen in dienst op een banen afspraak baan of een beschutte werkplek. Daarnaast worden er verschillende re-integratietrajecten uitgevoerd om jongeren, anderstaligen of mensen met een uitkering te helpen naar betaald werk. Deze mensen worden doorverwezen naar Kansis via de gemeente.

Nu de erkenning van het UWV binnen is, kan Kansis ook haar expertise op het gebied van re-integratie en haar uitgebreide netwerk onder werkgevers inzetten voor mensen die een uitkering van het UWV krijgen. Er zijn 6 verschillende trajecten mogelijk:
• Werkfit traject; voor mensen, die weer aan het werk willen, maar daarbij nog wat ondersteuning nodig hebben.
• Naar werk traject; voor mensen die werkfit zijn, maar nog wat hulp nodig hebben bij het solliciteren en/of het vinden van de baan die past.
• Praktijkassessment; voor mensen die willen weten of gaan werken mogelijk is.
• Begeleiding bij scholing; voor mensen, die een opleiding willen doen en met succes willen afronden. Kansis ondersteunt in het leren studeren, het plannen van de studietaken en het stellen van prioriteiten.
• Bevorderen maatschappelijke deelname; voor mensen, die begeleiding willen in het vinden van een leuke activiteit. Bijvoorbeeld om ergens vrijwilliger te worden.
• Participatie interventie; voor mensen, die moeite hebben het huis uit te komen en veel alleen zijn.

Een derde dienstverlening op het gebied van re-integratie biedt Kansis aan werkgevers in de vorm van re-integratiediensten voor medewerkers die vanwege ziekte (1e en 2e spoor) of dreigend ontslag hulp bij hun re-integratie kunnen gebruiken. Werkgevers zijn wettelijk verantwoordelijk voor begeleiding naar ander werk. Kansis ondersteunt hierbij. Deze trajecten zijn maatwerk en worden afgestemd op de individuele situatie.

Sinds kort heeft Kansis ook de erkenning van SBB om stages aan te bieden aan leerlingen in het VSO, PRO, VMBO en MBO onderwijs. Er zijn stages mogelijk in:
• Groendonderhoud
• Facilitair (Catering, Schoonmaak, Receptie)
• Logistiek/Magazijn
• Verpakken/inpakken/ompakken

Met deze uitbreiding draagt Kansis bij aan een arbeidsmarkt waar voor iedereen een plek is.


Meer nieuws