Kasteel Loenersloot: 11 september speciale middag

Op zaterdag 11 september wordt in Kasteel Loenersloot een voor deze tijden bijzondere middag met allerlei aantrekkelijke activiteiten georganiseerd. Het kasteel kan worden bezocht en er zijn tal van activiteiten voor jong en oud. Bezoekers zijn om 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 of 16.00 uur van harte welkom.  Elk uur heeft u 55 minuten de tijd om onder meer de prachtige bel-etage, de imposante zolder en zeker ook de toren te bekijken.  Verder is er in en om het slot veel te doen! 

Muziek en activiteiten In en bij het kasteel
Elk uur is er een film van en met de laatste kleurrijke bewoonster, barones Van Nagell -Martini Buys, in haar dagelijkse leven in 1988. Ook wordt een video vertoond over de oorlogsjaren in en rond Kasteel Loenersloot. In het slot staan op 11 september fraaie prenten  van o.a. het  vroegere kasteel. Een professionele pianoforte-bespeelster, Kaoru Iwamura, geeft elk uur op de geheel gerestaureerde Broadwood tafelpiano uit 1829 een miniconcert met werken van bekende componisten! 

Kinderen kunnen zich op de oprijlaan laten schminken. En daar blikgooien, steltlopen, sjoelen e.d.  

Foto dag van het kasteel 2019

Reserveren kasteel
De toegangsprijs is € 2,50 voor beschermers (leden) van Utrechts Landschap en € 5,00 voor niet-beschermers. Voor kinderen t/m 12 jaar is de toegang gratis. Reserveren kan via www.utrechtslandschap.nl/activiteiten.  Kiest U één van de uren hierboven. Reserveren is noodzakelijk, want de toegang per uur is nog beperkt. Men kan op de dag zelf bij de tent (kassa) op de oprijlaan vanwege corona ook slechts beperkt aanmelden. U kunt daar alleen contant betalen. 

Parkrondleidingen en reserveren
Om 12.30, 13.45 en 16.00 uur zijn er ook parkrondleidingen.  Die zijn gratis, maar reserveert u ook a.u.b. De inschrijving is ook hier ingeperkt!                                                                                                                                                               U kunt met het gezin in het park een speurtocht volgen. Formulieren daarvoor liggen bij de kassa. 

Informatie over kasteel en park
Op www.kasteelloenersloot.nl  staat veel informatie over het fraai gerestaureerde 13e-eeuwse kasteel, dat, na de grote verbouwing 250 jaar geleden tot een zomerhuis, in 18e-eeuwse stijl is ingericht en zijn kenmerken als stokoude toren en dikke muren behouden heeft.  En informatie over het prachtige park. (Op elke vrijdag en zaterdag zijn er rondleidingen in het kasteel, in het park maandelijks op zaterdag).

Horeca, parkeren
Op de oprijlaan is voor deze dag een gewilde horecagelegenheid ingericht.  Parkeren kan op de met lichtgroene borden aangegeven speciale gratis kasteel-parkeerplaats.  Medewerkers wijzen de weg.