Kasteel Loenersloot start rondleidingen weer op

Kasteel Loenersloot start rondleidingen weer op

Vanaf vrijdag  11 juni gaan we weer rondleiden door Kasteel Loenersloot. Vooralsnog corona-proof, zeker in juni in kleine groepjes van maximaal 4 volwassenen, maar dat is eigenlijk best wel leuk. Al vragen we wel uw handen te desinfecteren, een mondkapje te dragen en afstand te houden. En u komt natuurlijk alleen bij geen corona-klachten.

Tot november wordt iedere vrijdagmorgen en -middag en zaterdagmorgen en -middag rondgeleid.  De tijden zijn vanwege corona de komende tijd nog aangepast: 11.00, 11.15, 13.30 en 13.45 uur. Bezoekers kunnen  reserveren via www.kasteelloenersloot.nl 

Kasteel Loenersloot, bij het gelijknamige dorp, zag u misschien eens liggen vanaf de A2 bij Vinkeveen, vanaf de N201 of vanuit de trein naar Amsterdam. De donjon, rond 1200 gebouwd, is het trotse hart van het prachtige, verborgen gelegen kasteel. Ooit woonde roofridder Splinter van Loenersloot er. Een rondleiding door het oudste gebouw in de regio is beslist de moeite waard!

In de volledig ingerichte ruimten lijkt het soms of de barones, de laatste bewoonster, die er bijna 50 jaar woonde, net even afwezig is. U waant zich in een buitenhuis uit de 18e eeuw, met behoud van het specifieke van een middeleeuws kasteel met wat daar bij hoort: gracht, stokoude toren, kloostermoppen, oprijlaan en meer. Maar ook met de unieke geschilderde (linnen) behangsels uit de 18e eeuw!

Bezoekers krijgen veel te zien en komen van de kelders tot bovenop de toren - met een mooi, ruim uitzicht over de omgeving tot de Dom van Utrecht toe -  en in veel fraaie ruimten daartussen. Waaronder de prachtige bel-etage en de grote zolder. Een rondleiding duurt ruim een uur. 

Eens per maand wordt in het fraaie kasteelpark  (gratis) rondgeleid.  Ook daarvoor dient u te reserveren. De eerste keer is zaterdag 26 juni. U bent van harte welkom in kasteel en/of park!