RTV Stichtse Vecht

Kasteel Loenersloot: fraaie muziek, diverse activiteiten op 2e Pinksterdag

Kasteel Loenersloot in het gelijknamige dorp is op maandag 6 juni op de jaarlijkse Dag van het Kasteel weer te bezichtigen.  Bezoekers zijn van harte welkom om 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 of 16.00 uur. Elk uur hebben bezoekers 55 minuten de tijd om vele ruimten, waaronder de prachtige bel-etage, de grote zolder en de toren met ruim uitzicht op eigen gelegenheid te bekijken.  Er is verder prachtige muziek en in en om het kasteel is veel te doen! 

Reserveren
De toegangsprijs is € 2,50 voor kasteelheren of -vrouwen, € 3,00 voor beschermers (leden) van Utrechts Landschap en € 6,00 voor niet-beschermers. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Men kan reserveren via de website www.utrechtslandschap.nl/activiteiten. U kiest daarvoor één van de hierboven aangegeven uren. Men kan zich ook op de dag zelf bij de tent (kassa) op de oprijlaan aanmelden. Daar kan alleen gepind worden. 

Parkrondleiding
Om 12.30, 13.45 en 16.00 uur is er een parkrondleiding. Die parkrondleiding is gratis, maar reserveert u  alstublieft. In het park is ook een speurtocht voor gezinnen uitgezet. En in de kluizenaarshut schijnt een kluizenaar gesignaleerd te zijn.

In en rond het kasteelIn het slot, beheerd door Utrechts Landschap, zijn op die 6e juni fraaie prentenvan onder anderen het vroegere kasteel en bewoners tentoongesteld. Elk uur worden video’svertoond. Eén betreft de laatste kleurrijke bewoonster, barones Madzy Van Nagell -Martini Buys. Er is ook een film uit 1988, met de barones in levende lijve, te zien. Kinderen kunnen op de oprijlaan blikgooien, steltlopen, zaklopen e.d.  Ze kunnen zich ook laten schminken.

Elk uur miniconcerten: op de tafelpiano
Kaoru Iwamura, professioneel pianoforte bespeler, vertolkt elk uur op de geheel gerestaureerde Broadwood tafelpiano uit 1829 werken van bekende componisten!  

Informatie over het kasteel
Op www.kasteelloenersloot.nl staat veel informatie over het fraai gerestaureerde 13e-eeuwse kasteel, dat na de grote verbouwing 250 jaar terug in 18e-eeuwse stijl is ingericht maar zijn middeleeuwse kenmerken als slotgracht, stokoude toren, dikke muren en kloostermoppen behouden heeft. Er staat op die site ook informatie over het prachtige park.

Horeca, parkeren
Op de oprijlaan is voor deze dag een aantrekkelijke horecagelegenheid ingericht. Parkeren kan op de met lichtgroene borden aangegeven speciale gratis kasteel-parkeerplaats, op 10 minuten lopen van het kasteel. Medewerkers wijzen de weg. Welkom op 6 juni!