Kinderburgemeester zwemt mee met Swim to Fight Cancer

Fien Sant, kinderburgemeester van gemeente Stichtse Vecht, zal 28 Augustus meezwemmen met Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht om zo zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Ook zal zij samen met Rick Brandsteder het startsein geven voor de Kids Swim.

Fien heeft verschillende taken als kinderburgemeester. Ze vertegenwoordigt alle kinderen in Stichtse Vecht. Praat met hen over dingen die zij belangrijk vinden in Stichtse Vecht en haalt ideeën bij leeftijdsgenoten op. Fien zet zich vanuit haar rol graag in voor Swim to Fight Cancer, het grootste evenement in de gemeente wat nu voor de derde keer georganiseerd zal worden. “Ik zwem mee omdat ik het belangrijk vind dat mensen die deze rotziekte hebben zich gesteund voelen. Ze moeten geholpen worden met nieuwe medicijnen en daar moet dus geld voor op gehaald worden”, aldus Fien.

Fien zal meezwemmen met de Kids Swim en zwemt dus 500 meter. Ze gaat zwemmen met haar vriendin Lotte van de Wetering, maar misschien gaat zij ook nog een team vormen met wat andere klasgenoten. Je kunt je namelijk ook als team inschrijven. Fien heeft heel veel zin in de Swim. “Ik verwacht dat het heel erg gezellig wordt en dat er veel mensen zijn die ik ken uit Loenen. Verder hoop ik natuurlijk op mooi weer. Ach, we gaan sowieso lekker zwemmen.”

Swim to Fight Cancer is een recreatief zwemevenement in de Vecht (Breukelen) waarbij deelnemers zoveel mogelijk donaties ophalen voor Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Zwem mee op zondag 28 augustus 2022 en help, zodat kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer is. Voor meer info en aanmelden: www.swimtifightcancer.nl/stichtsevecht 


Meer nieuws