Kinderen van het Kompas uit Maarssen op weg naar finale en hoofdprijs Magazine Awards 2023

De kinderen van Het Kompas uit Maarssen werden vrijdag 2 juni op de hoogte gesteld van de winst van de provinciale verkiezing van de Groep 8 Magazine Awards 2023. Van alle genomineerden kwamen zij als beste uit de bus in de provincie Utrecht. Met de winst winnen de leerlingen nu de eerste prijs en de uiteindelijke hoofdprijs ligt in het verschiet.

Met voldoende stemmen en het oordeel van de jury samen kunnen de leerlingen ook de nationale prijs winnen en daarmee ook een reis naar een pretpark naar keuze, zoals bijvoorbeeld Disneyland Parijs of de Efteling winnen. Op 6 juni ontvangen de leerlingen de provinciale prijs en op 22 juni weten zij of zij ook de reis in de wacht slepen. 

Ieder van ons heeft het mee mogen maken, de eerste echte mijlpaal in je jonge loopbaan, het einde van de basisschool. Het jaar kenmerkt zich door uitdagingen zoals de CITO toets, maar ook onvergetelijke momenten als het schoolkamp en natuurlijk de afsluitende musical. Maar met groep 8 sluit je niet alleen dat specifieke jaar, maar ook je hele basisschooltijd af. Door heel Nederland zijn docenten, ouders en kinderen zelf bezig om deze mijlpaal om te zetten naar een tastbare herinnering die zij bij zich kunnen houden. Verhalen, foto’s, herinneringen en al die andere bijzondere elementen worden bij elkaar gebracht in een uniek, creatief en bijzonder magazine dat zij als aandenken met zich mee kunnen nemen.

Om de waardering voor al dat creatieve maakwerk kenbaar te maken zijn de Groep 8 Magazine Awards in het leven geroepen. Een prijs waarmee de betrokkenheid bij en de creatieve veelzijdigheid van de magazines in het zonnetje worden gezet en de waardering krijgen die ze verdienen. Dankzij de provinciale verkiezingen kunnen verschillende creaties die blijk van waardering ontvangen, zoals ook Het Kompas uit Maarssen dat nu krijgt. Dit alles als opmars naar de landelijke verkiezing waaruit uiteindelijk de titeldrager van 2023 naar voren komt.