[Video] Kletsnatte intocht maar warme ontvangst voor Sinterklaas in Maarssen en Breukelen

Zaterdag 18 november trotseerde Sinterklaas met zijn vrolijke Pieten de wind en regen om aan wal te stappen in zowel Maarssen als Breukelen. Ondanks de kletsnatte omstandigheden werden zij met open armen ontvangen door duizenden enthousiaste kinderen en hun families in de gemeente Stichtse Vecht. Burgemeester Reinders heette de Sint namens de gemeente van harte welkom. In Breukelen werd hij geassisteerd door kinderburgemeester Benjamin Boomsma. 

Sinterklaasintocht Maarssen

Om 13.30 uur zette de goedheiligman voet aan wal in Maarssen, waar een menigte van opgewonden kinderen, ouders en grootouders zich had verzameld ondanks het gure weer. De regen weerhield niemand ervan om de intocht bij te wonen en Sinterklaas te begroeten, terwijl de Pieten vrolijk pepernoten uitdeelden en met de menigte dansten.

Sinterklaasintocht Breukelen

Circa een uurtje later arriveerde Sinterklaas in Breukelen, waar opnieuw een hartelijk welkom hem te wachten stond. Ondanks de aanhoudende regenbuien was de sfeer gevuld met vreugde toen Sinterklaas en zijn gevolg na Boom & Bosch richting de Kerkbrink vertrok. De straten waren gevuld met lachende gezichten, terwijl de Pieten jong en oud vermaakten met hun capriolen en lekkernijen uitdeelden. Ondanks de natte weersomstandigheden, was Sinterklaas geraakt. "De warmte en liefde die we voelen van de mensen hier, ongeacht het weer, maakt deze dag bijzonder en onvergetelijk," sprak Sinterklaas vol dankbaarheid. Ondanks dat de regen de hele dag met bakken uit de lucht kwam, had Sinterklaas toch nog een vrolijk bericht voor alle kinderen in Stichtse Vecht. De pieten gaan vanavond gewoon het dak op om alle schoentjes te vullen.

De komende week zal de Sint nog voet aan wal zetten in tal van andere kernen in Stichtse Vecht.