Kockengen ontvangt Sinterklaas in nieuwe stijl

De Sinterklaasintocht in Kockengen gaat van karakter veranderen. De traditionele aankomst met de boot bij de witte brug wordt nu om het jaar gehouden. En ook hebben in Kockengen de zwarte Pieten plaats gemaakt voor roetveeg Pieten.

Kockengen is daarmee één van de laatste dorpen in Stichtse Vecht die roetveeg Pieten krijgt. De Sint Nicolaas organisatie, bestaande uit 5 winkeliers in Kockengen, nam het besluit met pijn in het hart. De kindertjes zal het hoogst waarschijnlijk geen pepernoot interesseren: als Sinterklaas maar niet stillekens Kockengen voorbij rijdt, zijn ze allang blij.

De reden dat traditionele aankomst met de boot bij de witte brug in Kockengen nu om het jaar wordt gehouden: de organisatie merkte dat het feest voor de kleintjes -voor wie het feest echt is bedoeld- minder leuk werd. De oudere jeugd verdrong steeds meer de allerkleinsten in hun streven zoveel mogelijk snoepgoed te bemachtigen.

Om de traditie van de Sinterklaasintocht in stand te houden, is besloten om en om te doen: het ene jaar de gebruikelijke intocht, het andere jaar een pietenspeurtocht.

De Sinterklaas komt dit jaar op woensdag 22 november naar Kockengen. Van 18.00-19.30 is het feest op de Drie Stammenweg.