Kockengens bedrijf in de race voor onderscheiding meest actieve leerbedrijf

Van den Berg Mechanisatie uit Kockengen is deze week genomineerd voor de OOM Award Midden-Nederland 2022. De OOM Award is de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Metaalunie district Midden-Nederland op 14 oktober.

Opleiden is voor onze branche onmisbaar

• Sebastiaan van den Berg - Praktijkopleider en eigenaar

“ “De ontwikkelingen gaan zo snel, je moet bijblijven. Het geeft mij ook heel veel voldoening als hier een jonge medewerker binnenkomt via een snuffelstage en uiteindelijk uitgroeit tot een volwaardig monteur. Opleiden hoort er voor ons gewoon bij. Of je nou 16 of 40 jaar bent: je moet vooruit kunnen,' aldus Sebastiaan van den Berg.

Vakjury

De nominaties voor de OOM Awards worden bepaald op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal bbl-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven. Deze jury komt vervolgens met een eindoordeel. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district. 

Over de OOM Awards

De OOM Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn ruim 14.000 bedrijven met circa 155.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig van Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Kijk voor meer informatie op www.oom.nl.


Meer nieuws