Regienieuws - Kom zelf je appels plukken tijdens de Appelpluk Dag in De Haarse Gaard

Beleef het buitenleven in de boomgaard en kom zelf lekker appels plukken, maak een ritje in de AppelExpress en leer wat een fruitteler allemaal moet doen voor een heerlijke appel of peer. Kinderen kunnen zelf sap persen, de ‘beestjes van de buren’ aaien en er staat een springkussen. Ontdek ook de lekkernijen op de streekmarkt. Een leuk familie uitje!

Appels plukken

Kom tijdens de Appelpluk Dag op 24 september van 10.00u tot 16.00u zelf appels plukken in de boomgaard van de familie Van Rossum. Beleef het buitenleven en pluk zelf heerlijke appels! Voor het plukken krijg je plukinstructies. Na het plukken worden de appels afgewogen en afgerekend, voor slechts € 1,25 per kilo!

En nog veel meer!

Ga mee met de AppelExpress en maak een gezellige rit door de boomgaard, waar je  ondertussen veel te horen krijgt over ons familiebedrijf, de teelt en de oogst en leer wat een fruitteler allemaal doet voor een heerlijke appel of peer. Drink na deze ervaring een lekker kopje koffie of thee en geniet van een heerlijk stukje appeltaart, terwijl de kinderen zich  op het springkussen uitleven, dwalen in het doolhof, kennismaken met de dieren van de buren, zelf een glaasje appelsap persen, of geniet van diverse lekkere proeverijen. Luister naar het verhaal van de imker en leer vanalles over de bij, die essentieel is voor ons fruit.

Streekmarkt

Ook dit jaar staan een aantal ondernemers uit Haarzuilens en omstreken met hun producten op een kleine streekmarkt op onze werf. Denk hierbij aan de te gekke gehaakte knuffels van Wilma de Vaal, heerlijke producten -o.a. appeltaart met onze appels- van bakkerij Abrona, vers gemaakte pizza’s van pizzabakker Gerard van Hezik, ambachtelijk ijs van Anja van IJsboerderij Vernooij, of de zoutloze kruidenmixen van Eric-Jan de Smaakman, etc.

Tip: kom op de fiets, in verband met de drukte en neem zelf draagtassen/manden mee. De boomgaard kan (nog) nat zijn, neem daarom ook je laarzen mee. Kortom: een heel leuk familie-uitje en een mooie gelegenheid om kennis te maken met ons fruitteeltbedrijf en de boerderijwinkel. Houdt de ontwikkelingen en activiteiten in de gaten op onze website www.dehaarsegaard.nl, of via Facebook, Instagram en Twitter.

Plattelandswinkel De Haarse Gaard

Fruitteeltbedrijf Van Rossum heeft een lange geschiedenis aan de Thematerweg 8 te Haarzuilens; ca. 50 jaar geleden begon Toon van Rossum er met de verkoop van zijn fruit en aardappels. Inmiddels heeft de derde generatie, Tony, er een nieuwe boerderijwinkel geopend sinds 1 mei 2014. “Bij ons proef je ‘de smaak van het platteland’. In onze boomgaard telen we appels, peren en pruimen. Natuurlijk hebben we ook andere soorten fruit, talrijke groenten en duurzaam Hollands wild, maar ook lekkernijen als fruitchocolade en appelchips. En ook veel streekproducten zoals honing uit eigen boomgaard, vruchtensappen (met daarin ons eigen fruit!), vruchtensauzen, fruitbeleg, confituren, appelmoes, boerenijs, biologisch rundvlees, aardappels, streekbieren, meelproducten en eieren. Ook voor fruitmanden en cadeau- en kerstpakketten ben je bij ons aan het juiste adres! Daarmee is het dé plattelandswinkel van Leidsche
Rijn, voor je dagelijkse portie vitamines en mineralen.”

Zaterdag 24 september
Plattelandswinkel De Haarse Gaard;
Thematerweg 8 te Haarzuilens