Koos van Plateringen deelt medailles uit tijdens Swim

Koos deelt 28 Augustus medailles uit omdat hij het erg belangrijk vindt dat er onderzoek naar kanker gedaan wordt. “Er overlijden nog te veel mensen aan kanker. En door onderzoek kunnen mensen langer leven en is de kwaliteit van leven beter.”, aldus Koos. “In mijn nabije omgeving heb ik het ook meegemaakt. Door onderzoek is deze persoon goed geholpen met een gerichte operatie. Dat had 20 jaar geleden heel anders kunnen aflopen.”

Koos van Plateringen is Nederlands televisiepresentator, onder andere bekend van Shownieuws. Hij is 7 jaar geleden in Nieuwersluis komen wonen. Destijds moest hij voor Shownieuws in de gemeente zijn om een interview af te nemen met een dame die kanker had. Hij vond het hier zo mooi dat hij meteen op zoek is gegaan naar een huis in onze mooie gemeente. Met de dame die hij destijds interviewde gaat het gelukkig goed.

De inschrijving van de Swim sluit op 21 Augustus. De organisatie van de Swim wil dus iedereen, die nog mee wil doen en zich nog niet heeft ingeschreven, oproepen dit snel te doen.

Inschrijven
Wil je ook nog meezwemmen? Zowel kinderen als volwassenen kunnen meedoen. De inschrijving sluit 21 Augustus. Kijk snel op onze site www.swimtofightcancer.nl/stichtsevecht en geef je op!  

FIGHT CANCER
Fight cancer, een dochter van KWF, organiseert al jaren recreatieve zwem-events in het binnenwater van grote en kleine steden in Nederland. Dit jaar wordt in 13 steden gezwommen voor Fight cancer. Hiermee hoopt Fight cancer zo veel mogelijk fondsen te werven voor wetenschappelijk onderzoek via KWF Kankerbestrijding. Fight cancer kiest ervoor om jonge, talentvolle onderzoekers en artsen te steunen. Met de donaties kunnen zij op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen op het gebied van oncologie. In 2018 vond het evenement voor de eerste keer binnen Stichtse Vecht plaats en sprongen 450 deelnemers de vecht in om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. In 2019 hebben we het aantal deelnemers flink uitgebreid, er waren toen 550 volwassenen en 200 junioren die de afstand in het water aflegden.  

Foto: Saskia Beek


Meer nieuws