Kringloop Breukelen gaat na ruim 25 jaar de deuren sluiten

Na ruim 25 jaar sluit de Kringloop Breukelen haar deuren. Wat eind vorige eeuw met initiatiefnemer Cor Roeleveld begon als een renovatiefonds voor het herstel van de Johannes de Doper kerk in Breukelen, en later doorging als stichting voor het inzamelen van gelden die ten goede zouden komen aan de katholieke gemeenschap in Breukelen, is nu mede door het geringe aantal vrijwilligers gedoemd te stoppen. (Archieffoto ter illustratie).

Sinds jaren is de kringloop gehuisvest in de oude garage van Roeleveld aan de Straatweg in Breukelen. In dit pand dat zijn beste tijd heeft gehad, zullen indien mogelijk nieuwe activiteiten worden ontplooid. De stichting is dankbaar dat zij zo lang gebruik heeft kunnen maken van de ruimte en met pijn in het hart is besloten dat er vanaf oktober dit jaar geen verkoop meer zal plaatsvinden. Nog wel is overwogen om op een andere plek verder te gaan maar het ontbreken van voldoende ruimte en vrijwilligers, aldus de drijvende kracht Pieter van Eijk, is tot de drastische stap van stoppen besloten.

Dat de kringloop die enkel op zaterdag van 13.00 tot 16.30 haar deuren open heeft, stopt, heeft tot gevolg dat vanaf 1 augustus a.s. er geen nieuwe spullen zullen worden aangenomen. Men kan zaken die men kwijt wil brengen naar Maarssen (de Cirkel of Wawollie) of naar Mijdrecht aan de industrieweg. Zijn er gegadigden voor de inventaris die bestaat uit een aantal stalen rekken, houten boekenkasten, enkele tafels en kleine items, dan kan men dit kenbaar maken op de zaterdagen bij de vrijwilligers.


Meer nieuws