KWF Kankerbestrijding collecteert 4 t/m 10 september in Stichtse Vecht

Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding (4 tot en met 10 september) wordt in Stichtse Vecht weer huis-aan-huis gecollecteerd. Dit jaar ruilen collectanten de collectebus in voor het collectebord met QR-code. Bewoners die iets over hebben voor het goede doel kunnen eenvoudig doneren door de QR-code te scannen met hun telefoon.

Geen bus, maar een collectebord

“KWF maakt als eerste goed doel in Nederland de overstap naar een volledig digitale huis-aan-huis collecte”, zegt Amely Hartgring, vrijwilliger van collecteteam Stichtse Vecht. “Het digitale betaalverkeer is al jaren in opmars. En het is prettiger voor onze collectanten, die nu niet meer met een zware bus de straat op hoeven. Om te doneren, scannen mensen gewoon de QR-code die op het collectebord staat, en de betaling verloopt vervolgens via iDEAL. Eenmalig, veilig en vrijblijvend.”

Voor mensen zonder smartphone heeft iedere collectant een flyer (niet-thuiskaart) bij zich. Daar staat onder andere het rekeningnummer van KWF op, zodat ze een gift kunnen overmaken.

1 op de 3 krijgt kanker

Vorig jaar werd in Stichtse Vecht € 30.870,32 opgehaald. Amely: “Hartverwarmend dat zoveel bewoners het verschil willen maken voor mensen met kanker. Dit jaar hopen we weer op een mooi bedrag!” 

Dat is hard nodig, want nog altijd krijgt 1 op de 3 Nederlanders kanker. “En elke euro komt goed terecht. Naast kankeronderzoek maakt KWF ook zorg en ondersteuning mogelijk voor iedereen die geraakt is door kanker.”

Collectanten gezocht

Wil je ook helpen om zoveel mogelijk geld op te halen, aan de deur of via je mobiel? Het collecteteam in Stichtse Vecht is nog op zoek naar vrijwilligers. Meld je aan via kwfstichtsevecht@gmail.com.

Collectant gemist?

Heb je de collectant gemist? Geef dan via kwf.nl/collecte.