KWF Kankerbestrijding collecteert met QR-code

Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding (3 tot en met 9 september) wordt in Stichtse Vecht weer huis-aan-huis gecollecteerd. Iets doneren? Dat gaat eenvoudig door de QR-code te scannen met uw telefoon. Doneren met cash geld is niet meer mogelijk. (Foto KWF)

Hoewel KWF dit jaar voor het 74e jaar op rij collecteert, is het er door de jaren heen veel verandert. Zo lopen sinds vorig jaar alle collectanten van KWF met een collectebord met QR-code, in plaats van een collectebus. Een donatie doen gaat digitaal. Doneren met cash geld is niet meer mogelijk. Voor mensen zonder smartphone heeft iedere collectant een flyer (niet-thuiskaart) bij zich. Daar staat onder andere het rekeningnummer van KWF op, zodat ze een gift kunnen overmaken.

Steeds beter behandelen

Op dit moment leven 850.000 Nederlanders met en na kanker. Dat maakt het ook dit jaar weer heel belangrijk om geld op te halen voor KWF. Gea Brokke, vrijwilliger van collecteteam Stichtse Vecht: “Bijna iedereen wordt wel geraakt door deze ziekte. Of je het nu zelf hebt, of iemand in je omgeving. De impact van kanker is heel groot.” 

“Door geld op te halen, kunnen we echt een verschil maken”, vervolgt Gea. Dankzij alle onderzoeken waarin KWF heeft geïnvesteerd, is kanker steeds beter te behandelen. Nu overleeft gemiddeld 66% van de patiënten de eerste 5 jaar. Bij de oprichting van KWF was dit slechts 25%. “Mooi om daar een steentje aan bij te dragen”, vindt Gea.

Collectanten gezocht

Wil je ook helpen om zoveel mogelijk geld op te halen, aan de deur of via je mobiel? Het collecteteam in Stichtse Vecht is nog op zoek naar collectanten. Meld je aan via kwfstichtsevecht@gmail.com of kwf.nl/wordcollectant.

Collectant gemist?

Heb je de collectant gemist? Geef dan via kwf.nl/collecte.


Meer nieuws