RTV Stichtse Vecht

Laatste concert in reeks 'Concerten bij Kaarslicht' in Tienhoven

Met het lichter en langer worden van de dagen en de lente in zicht komen de Concerten bij Kaarslicht aan bij het laatste concert van dit seizoen. Het voorjaarsconcert brengt u de vier saxofoons van het Ardemus Quartet!

Vier muzikanten uit drie verschillende landen en samen hebben zij een doel: het delen van hun passie voor muziek. Het Ardemus Quartet is jong, energiek en dynamisch, en wanneer ze op het podium staan, stralen ze een aanstekelijk enthousiasme uit. Componisten die vrijdag 3 maart de revue zullen passeren zijn Bach, Ravel, Bartok en Piazzolla. Koop hier uw kaarten.

Sinds de oprichting in Amsterdam (2014) heeft het Ardemus Quartet diverse prijzen bij nationale en internationale concoursen gewonnen: Boris Papandopulo Competition in Zagreb (2015), Grachtenfestival Concours in Amsterdam (2016), International Competition for Young Musicians Ferdo Livadić in Samobor (2016), en was in de halve finale van de Osaka International Chamber Music Competition in Japan (2017). In 2018 toerde het kwartet door Nederland als finalist van de Dutch Classical Talent Award.

Het Ardemus Quartet heeft een grote passie voor kamermuziek. In de afgelopen jaren speelde het jonge gezelschap al op verschillende internationale podia. Deze vier musici zijn naadloos verbonden en brengen een verfrissende muzikale ervaring zoals ze in de video hieronder vorig jaar al lieten horen bij het programma AVROTROS Klassiek.

Wilt u meer weten over het Ardemus Quartet, klik dan hier.

De concerten worden in de kerk van Tienhoven gehouden - Laan van Niftarlake 62 - 3612 BV Tienhoven.