Laatste concert Parkpodium, opmaat voor 30-jarig jubileum

Het was een aantrekkelijk schouwspel: 20 muzikanten met hun instrumenten op het podium van de monumentale muziektent in hartje Breukelen. De Blue Basement Big Band maakte een heus feestje van het laatste ParkPodium in park Boom en Bosch. Met een prachtig en intiem flamencoconcert sloten zangeres Monica Coronado en gitarist Manito seizoen 2023 af. (Tekst: Jan BlomF oto’s: Aart Reitsma)

De strakke muziek uit de saxofoons, trompetten en trombones, de begeleiding op bas, drums, gitaar en toetsen én de sympathieke zanger van de Blue Basement Big Bandgaven de zon het eerste uur extra kleur. Want de buienradar had de weersomstandigheden tijdens de concerten nog even spannend gemaakt. Het publiek beloonde de Big Band met hun muzikale inferno terecht met veel applaus.

En als er dan toch een bui moet vallen, dan maar in de pauze. Dankzij de uitgedeelde paraplu’s kon het publiek droog blijven zitten voor het volgende optreden: dat van de Spaanse zangeres Monica Coronado en haar fenomenale vaste begeleidende gitarist Manito. In de pauze werd Dik van ’t Hof in het zonnetje gezet. Dik was bijna 30 jaar geleden een van de oprichters van ParkPodium, zat altijd in het bestuur en gaat het nu wat rustiger aan doen. Voorzitter Ronald Borst bedankte hem voor zijn creativiteit, ideeën, energie en inzet voor het succesvolle ParkPodium en gaf hem een mooie bos bloemen. Het publiek genoot na de pauze volop van Monica Coronado’s loepzuivere zangstem en de begeleidende Spaanse gitaarklanken. Wel moesten de paraplu’s stand by blijven voor af en toe een druppel regen.

De dagsponsor was deze zondag vrijwilligersorganisatie Handje Helpen. N-Ice aan de Vecht verzorgde wederom het ijs en de foodtruck met frituursnacks was van Op de Poffer. Van de wekelijkse loterij, met prijzen van lokale winkeliers, zijn twee prijzen met de nummers 639 en 257 niet opgehaald. De prijswinnaars kunnen een berichtje sturen naar info@parkpodium.nl om hun prijs alsnog in ontvangst te nemen.

Lustrumfeest 30 jaar ParkPodium

In 2024 bestaat ParkPodium Boom & Bosch 30 jaar. De vrijwilligers van de jaarlijkse gratis openluchtconcerten in Breukelen gaan er een onvergetelijk lustrumjaar van maken. Veel ideeën over de viering zitten al stiekem in de hoofden en deze winter worden de nodige voorbereidingen getroffen. Hou de media en www.parkpodium.nl in de gaten.


Meer nieuws