RTV Stichtse Vecht

Laatste loodjes voor restauratie Grote Kerk Loenen

In de Grote Kerk in Loenen aan de Vecht wordt al maanden hard gewerkt. De kerk aan de Dorpsstraat wordt volledig gerenoveerd en gerestaureerd. Een grootschalig plan dat een bestendige toekomst voor het gebouw moet garanderen. Voor het laatste onderdeel - de nieuwe stoelen van de kerk - is een crowdfundingstraject opgezet. 

Het project 'Werk aan de kerk' is vier jaar geleden opgestart. Een groot project waarin veel vrijwilligers samen met vakmensen deze klus zijn gaan uitvoeren. Met respect voor toen en straks. Het gebouw wordt getransformeerd tot een multifunctioneel kerkgebouw. Voor het laatste onderdeel - de nieuwe stoelen van de kerk - is een crowdfundingstraject opgezet. De banken uit 1950 zijn gedemonteerd en in het 'middenschap' komen daar stoelen voor in de plaats. Daardoor kan de inrichting van de kerk optimaal benut worden en zich aanpassen aan kerkdiensten, rouw- en trouwdiensten, exposities maar ook optredens. 

Voor de aanschaf van de stoelen wordt een oproep gedaan aan de dorpsgenoten van Loenen en omgeving: betaal mee aan of koop een stoel of koop een kerkbank voor thuis. Op de website van de kerk is daarover meer informatie te vinden.