Lage respons voor grootschalig onderzoek GGD gezondheidsmonitor

De Gezondheidsmonitor Volwassenen & Ouderen 2022, het grootschalige vragenlijstonderzoek van de GGD regio Utrecht, is op 6 september begonnen. Tot nu toe valt de respons zodat de kwaliteit van het onderzoek in gedrang komt. Deze week vallen de laatste reminders bij de genodigden op de mat. GGD regio Utrecht hoopt dat hiermee het benodigde aantal respondenten wordt behaald.

Lage respons

'Helaas hebben nog niet genoeg mensen de vragenlijst ingevuld. Hierdoor komt de kwaliteit van het onderzoek in gedrang. Vorige week hadden pas 3 op de 10 mensen meegedaan. Daarom vragen we de mensen nogmaals dringend om mee te doen. Je helpt mee aan het verbeteren van het gezondheidsbeleid voor de inwoners. Dat is voor de gemeenten en uiteindelijk voor alle inwoners belangrijk,' aldus Willeke Wijburg, onderzoeker publieke gezondheid van GGD regio Utrecht.

Vragenlijst

58.000 willekeurig gekozen inwoners van achttien jaar en ouder uit de provincie Utrecht hebben een uitnodiging ontvangen voor het vragenlijstonderzoek over onder meer gezondheid, leefgewoonten en het welzijn. De antwoorden worden altijd vertrouwelijk behandeld. In de resultaten van het onderzoek worden alleen gegevens gepresenteerd van de totale groep inwoners van 18 jaar en ouder of van subgroepen, zoals ouderen en jongeren.

Kans op waardebon om deelnemers te trekken

Willeke Wijburg: “De uitslag van het onderzoek bespreken we met de gemeenten zodat hun gezondheidsbeleid en activiteiten voor de komende jaren aangepast kunnen worden op de behoefte van de inwoners. We kijken daarbij ook naar de gevolgen van 2,5 jaar corona. Iedereen die de vragenlijst invult maakt kans op een cadeaubon van 50 euro. Dus mocht u een uitnodiging ontvangen hebben, maar de vragenlijst nog niet ingevuld hebben: dit is uw kans!”