Leg op 4 mei digitaal een bloem bij het monument in Park Goudestein

Leg op 4 mei digitaal een bloem bij het monument in Park Goudestein

Net als vorig jaar is er vanwege de Corona-maatregelen op 4 mei geen dodenherdenking in park Goudestein in Maarssen en bij de Trouwe Wachter in Tienhoven. Om  dezelfde reden zijn er op 5 mei ook geen activiteiten in park Goudestein. Herdenken en vieren zullen wij dit jaar wederom vanuit huis moeten doen.

Er zal in kleine kring bij het monument in Park Goudestein een kranslegging zijn namens het Gemeentebestuur, het Verzet, de Veteranen en het comité 4-5 mei Maarssen & Tienhoven. Deze kranslegging zal op een ander tijdstip plaatsvinden dan op het gebruikelijke moment van 20.00 uur. Voor het comité 4 en 5 mei Maarssen en Tienhoven was dit juist het moment om een nieuwe website, www.4-5meimaarssen-tienhoven.nl, te introduceren. De website biedt de mogelijkheid om digitaal een bloem te leggen bij het monument in park Goudestein.

'Het zou fantastisch zijn als veel mensen hier gebruik van gaan maken en op deze wijze laten zien dat we op 4 mei stilstaan bij de slachtoffers, die voor onze vrijheid hebben gestreden.'

• Jos van Nieuwenhoven

Onze spreker dhr. Salomon Bouman heeft een videoboodschap voor ons ingesproken, ook zijn de overdenkingen van de leerlingen van basisschool de Zilvermaan op de website geplaatst. Met dank aan o.a. de Historische kring Maarssen is op de nieuwe website ook veel te vinden over Maarssen en Tienhoven tijdens de oorlog en over onze oorlogsmonumenten en oorlogsgraven. Er is zelfs een fietstocht uitgezet langs deze oorlogsmonumenten.


Uiteraard is er ook aandacht voor Bevrijdingsdag en kan men via een link op de website naar de online bevrijdingsfestivals. Als laatste willen we iedereen oproepen om 4 mei de vlag de gehele dag halfstok te hangen, om 20.00 uur twee minuten stil te staan bij alle oorlogsslachtoffers van toen en nu, en op 5 mei de vrijheid te vieren en vlag uitbundig te laten wapperen.