RTV Stichtse Vecht

Lente in het Henk van der Griftpark

September 2022 hebben vrijwilligers hard gewerkt om 500 bollen te poten in het Henk van der Griftpark. En nu komen de eerste narcissen voorzichtig gluren of het al een beetje lente wordt..... Maar dat niet alleen, met NL doet staken vrijwilligers de handen uit de mouwen en er komt een rolstoeldraaimolen in het park.

In 2022 is de speeltuin in het Henk van der Griftpark vernieuwd. Vanaf het begin is er gekeken naar een speelvoorziening voor kinderen in een rolstoel. Via een crowdfundingsactie van De Ronde Tafel en andere gelden is er een bedrag samengebracht waarvan een rolstoeldraaimolen wordt gekocht. Momenteel wordt gekeken waar deze draaimolen het beste kan komen zodat deze een integraal onderdeel vormt met de overige speeltoestellen. Dit is een mooie aanvulling om in het voorjaar naar uit te kijken. 

Zaterdag 11 maart was het stralend weer, ideaal om te klussen in het kader van NL doet. Een twintigtal vrijwilligers kwam helpen, waaronder Henk van der Grift zelf, wethouder Karin van Vliet en een aantal raadsleden. Wat een geweldige opkomst! De boomspiegels werden onder handen genomen, er werd gesnoeid, geschilderd, de duiventil werd gerepareerd en de dierenstal werd schoongemaakt. Na afloop werd nagepraat onder het genot van broodjes, koffie/thee en een sapje.