Leroy van Doleweerd nieuwe trainer OSM'75

Leroy van Doleweerd is door de Maarssenbroekse voetbalvereniging OSM'75 aangesteld als de nieuwe trainer voor de komende twee seizoenen. (Foto website OSM'75)

OSM'75: 'Na het toch wel onverwachte vertrek van Renato Dijksterhuis moesten we op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Als club zijn we, in samenspraak met de groep, in gesprek gegaan met Leroy van Doleweerd. Al snel bleek dat we dezelfde visie hadden en met OSM dezelfde richting op willen.'Leroy is een bekende van club. Hij heeft vanaf de toenmalige E-tjes de hele jeugdopleiding doorlopen. Liep op een bepaald moment stage bij FC Utrecht, maar maakte de keuze naar FC Den Bosch te gaan. Daar ook in diverse jeugdteams gespeeld en werkzaam geraakt bij de Marine. 

Leroy keerde ongeveer 8 jaar geleden bij OSM terug, met de vurige wens om trainer te worden en de club vooruit te helpen. Uiteindelijk werd hij trainer van de JO15-1. Na 2 jaar ging hij als trainer naar het 2e elftal en in datzelfde jaar nam hij samen met Stefan Hauwert het eerste bij de hand toen Fred Roest tussentijds vertrok. Met Leroy aan het roer behaalde OSM de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse, wat helaas net niet gehaald werd. Dat succes werd door de toenmalige spelersgroep niet vergeten.

Om als trainer te slagen moet je de KNVB cursus op. Leroy behaalde eerst zijn TC3 en afgelopen seizoen in dienst van CDW zijn TC2 papieren. Bij CDW is Leroy een graag geziene trainer. Het besluit om de overstap te maken naar OSM viel Leroy dan ook zwaar, maar zoals hij zei ik wil OSM vooruit helpen en zo snel mogelijk terug brengen naar de 3e klasse. Met zijn passie en gedrevenheid zal er zeker het een en ander gaan veranderen in de spelersgroep en dat is ook nodig.

OSM'75: 'We zullen gaan starten met 2 mooie selectieteams, het 1e en de O23, waarbij beide teams competitief aan elkaar zullen zijn. Naast Leroy zal Frits van der Laan aanblijven als trainer bij OSM. Frits zal komend seizoen de O23 onder zijn hoede krijgen. Het bestuur zal in overleg met de trainers de komende tijd verder bouwen aan de staf van de groepen.'