Lezing Herman Pleij bij herdenking Kees de Tippelaar

Op zaterdagmiddag 2 oktober a.s. houdt Herman Pleij, emeritus hoogleraar, auteur en veelgevraagd spreker, de traditionele Jaarrede in de Pauluskerk rondom de Kees de Tippelaar herdenking. 

Begin oktober viert Breukelen de jaardag van haar beroemdste inwoner: Leonard Corneille Dudok de Wit (1843-1913). L.C. Dudok de Wit had als bijnaam Kees de Tippelaar, vanwege de vele lange afstandswandelingen die hij in binnen- en buitenland maakte. Jarenlang is er op of rond 3 oktober dan ook een wandeling in de geest van Kees georganiseerd, de laatste jaren voor de schooljeugd van Breukelen. Deze wandeling is inmiddels geschiedenis, maar de Jaarrede is nog altijd springlevend.

Op zaterdagmiddag 2 oktober a.s. houdt Herman Pleij, emeritus hoogleraar, auteur en veelgevraagd spreker, de traditionele Jaarrede in de Pauluskerk. En dit belooft wat! Pleij is bekend om zijn enthousiaste en humoristische lezingen over cultuurhistorische onderwerpen. Zijn interesses liggen vooral in volksliteratuur en -cultuur, toneel, de ontwikkeling van een burgermoraal en de Nederlandse identiteit. Kees de Tippelaar ontbrak nog in zijn reeks, maar past hier helemaal bij. De lezing heeft de veelbelovende titel: “De wereld onder de voet gelopen”. Na afloop krijgen de bezoekers een traktatie bij de poffertjeskraam in Boom & Bosch.

De organisatie van de herdenking is in handen van de Stichting L.C. Dudok de Wit’s Fonds. Deze stichting zorgt er ieder jaar ook voor dat volgens het testament van Kees de basisscholieren getrakteerd worden op een zoete versnapering ofwel een lekkere portie poffertjes. Dit jaar krijgen tevens de deelnemers van de Voedselbank in Breukelen een poffertjesbon.

Lezing over Kees de Tippelaar door prof. dr. Herman Pleij

 Plaats: Pauluskerk, Straatweg 37 te Breukelen (naast de rotonde)

Tijd: Zaterdag 2 oktober 2021 om 15.00 uur (zaal open vanaf 14.30 uur)

Entree: gratis

 Aanmelden: e-mailadres a.jongerius@tele2.nl of telefoonnummer: 06-47892808

Documentairemaker Henny Ram maakte eerder een documentaire over Dudok de Wit