Lezing Vechtstreekmuseum: 'Het watersysteem van de Vecht en Angstel in vogelvlucht'

Het Vechtstreekmuseum organiseert een speciale lezing in het kader van de tentoonstelling met luchtfoto’s van de Vechtstreek. Op 14 juni 2022 om 20.00 uur wordt de lezing: 'Het watersysteem van de Vecht en Angstel in vogelvlucht' gehouden. 

Luchtfoto’s geven altijd weer een bijzonder perspectief op onze vertrouwde leefomgeving. Verhoudingen tussen objecten zien er vanuit de lucht heel anders uit dan vanuit het veld. Maar ook vanuit de lucht zie je niet alles tegelijk. En verbanden tussen onderdelen van het landschap dringen zich niet direct op. De lezing beoogt vanuit het watersysteem van de Vechtstreek een duiding te geven van objecten die op de luchtfoto’s te zien zijn. Een andere blik op dat systeem is er vanuit de historie. Hoe is het systeem van het heden tot stand gekomen? En wat zijn de uitdagingen van de toekomst?

De lezing wordt gegeven door Maarten Ouboter. Maarten werkt voor Waternet aan schoon water in de prachtige Amsterdamse grachten. Maar ook daarbuiten, in Amstelland en de Gooi- en Vechtstreek.

Datum en plaats: de lezing vindt plaats op 14 juni 2022 om 20.00 uur in het Vechtstreekmuseum, Diependaalsedijk 195 te Maarssen. 

Inloop vanaf 19.30 uur.

Tarieven: met een museumkaart € 5 en zonder museumkaart € 8. Bij deze bedragen is een kop koffie/thee bij aanvang van de lezing inbegrepen.


Meer nieuws