Lezing Vroegere kastelen en ridders in de Vechtstreek

Het Vechtstreekmuseum organiseert deze interessante lezing die gerelateerd is aan de lopende tentoonstelling “kastelen in de Vechtstreek”.

Vanaf 1200 zijn er heel veel kastelen langs de Vecht, de Aa en de Angstel gebouwd, maar vele bestaan al lang niet meer. Veel van deze kastelen bestaan al lang niet meer. In deze lezing wordt uitgebreid stilgestaan bij deze verdwenen kastelen én de ridders die lang geleden actief waren Want kastelen en ridders waren vroeger onlosmakelijk met elkaar verbonden. En dat levert bijzondere en spannende verhalen op! De presentator neemt u mee naar de tijd van leenheren, leenmannen, kasteleins en (roof)ridders.

In de lezing wordt natuurlijk ook aandacht besteed aan de ontstaansgeschiedenis van de eerste kastelen in de Vechtstreek, de conflicten die toen speelden, de belangrijkste bewoners en de reden waarom deze kastelen er niet meer zijn en die nogal verschillend van aard zijn De lezing wordt gegeven door Piet Oudhof, nauw betrokken bij de totstandkoming van de tentoonstelling ‘Kastelen in de Vechtstreek’ welke momenteel in het Vechtstreekmuseum is te zien.

De lezing zal verschillende malen plaatsvinden. De eerste keer op vrijdag 21 april om 10.00 uur, de tweede keer op woensdag 17 mei om 20.00 uur en de derde keer op donderdag 22 juni om 20.00 uur. Er kan dus een keus worden gemaakt uit verschillende dagen en tijdstippen.

Voor deze lezing is het nodig om vooraf te reserveren. De kosten bedragen € 5 (met museumkaart) en € 8 (zonder museumkaart). De lezing wordt gegeven in het Vechtstreekmuseum, Diependaalsedijk 19b te Maarssen. De zaal is steeds een half uur vóór aanvang van de lezing open en u krijgt dan een kopje koffie of thee wat bij de prijs is inbegrepen.


Meer nieuws