Lisa Sierra Perdomo (18) uit Maarssen finalist Miss Teen Utrecht

Lisa Sierra Perdomo (18) uit Maarssen mag zich 1 van de finalisten noemen van Miss Teen of Utrecht. Op 26 februari 2023 staat zij in de finale van de missverkiezing in theater Lampegiet in Veenendaal. De uiteindelijke winnaar mag mee doen aan de nationale finale van Miss Teen of the Netherlands.  

Een gebroken been kan iedereen zien, maar als iemand er mentaal niet gezond is kan dit heel goed verborgen blijven.

• Lisa Sierra Perdomo

Miss Teen of Utrecht

Lisa is druk bezig met stemmen verzamelen, haar boodschap verspreiden, trainingsdagen en zet zij zich samen met de andere finalisten ook in voor de Linda Foundation. De Linda Foundation is een goed doel wat arme gezinnen binnen Nederland een steuntje in de rug biedt. Op deze trainingsdagen krijgen de finalisten mediatraining, catwalktraining, fotoshoots en maken ze kennis met de hoofdsponsor Charmé by MC in Breukelen. 

Boodschap

Met haar deelname hoopt Lisa op een groter platform haar boodschap te verspreiden. Ze staat namelijk voor bewustwording en meer educatie over mentale gezondheid. Lisa is hier in haar dagelijks leven vaak mee bezig. Zo heeft ze vrijwilligerswerk gedaan bij een organisatie die gericht is op mentale gezondheid op scholen en wil zij psychologie gaan studeren. Lisa weet zelf namelijk hoe het is om een tijd mentaal niet gezond te zijn. “Ik wil anderen inspireren om te laten zien dat het écht beter kan gaan. Ik heb leren om alleen te kunnen zijn, en dat ook te waarderen. Als jij van jezelf houdt en afhankelijk bent van niemand, dan straal je dat uit en kan iedereen dat aan je zien!” Ze wil naar buiten brengen dat mentale gezondheid evenveel aandacht zou moeten verdienen als fysieke gezondheid: “Een gebroken been kan iedereen zien, maar als iemand er mentaal niet gezond is kan dit heel goed verborgen blijven.” Daarom wil ze hier meer aandacht voor vragen, en meegeven dat wij als mensen wat aardiger tegen elkaar mogen doen omdat je nooit weet waar een persoon doorheen gaat.

Als je wil stemmen op Lisa kan dat door Poll Utrecht Lisa naar 3010 te smsen. Let op: dit kost €1,10 per aangekomen bericht. 

Op de foto staan alle finalisten.