Lukas Burgering lijsttrekker PvdA Stichtse Vecht

Met een staande ovatie hebben de leden van de PvdA Stichtse Vecht Lukas Burgering (1967) uit Breukelen gekozen tot lijsttrekker voor de Gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. 

De kersverse lijsttrekker heeft veel zin om aan de slag te gaan. “Het is enorm belangrijk om Stichtse Vecht eerlijker, fatsoenlijker en socialer te maken op het gebied van wonen, armoede, onderwijs, leefklimaat, duurzaamheid, inspraak, sport, recreatie, cultuur en zorg. Ik wil me op deze onderwerpen de komende raadsperiode inzetten. Voor alle inwoners en voor een sterk sociaaldemocratisch geluid in onze overwegend rechts-liberale gemeente.” 

PvdA bestuursvoorzitter Frans van Zoest: “We zijn blij dat Lukas onze lijsttrekker wil zijn komende verkiezingen. Hij stond in 2014 op plek 3 van de lijst en was van 2014-2016 bestuursvoorzitter. Sinds januari draait hij mee in de fractie en is in korte tijd  een steunpilaar in de fractie geworden. We zien dat Lukas in de gemeenteraad respect afdwingt met zijn bijdragen in de commissies Bestuur & Financiën en Fysiek Domein. Hij weet een duidelijke sociaaldemocratische boodschap met veel politiek gevoel, humor en een rustige, verbindende wijze van communiceren overtuigend voor het voetlicht te brengen.” 

De nieuwe politieke aanvoerder dankt ook zijn voorganger: “Wij zullen voortbouwen op het fantastische werk van Maarten van Dijk, voor wie ik heel veel bewondering heb. Hij is acht jaar het gezicht van de PvdA in Stichtse Vecht geweest en zijn mededeling dat hij stopt als wethouder is een forse aderlating voor onze partij. En voor de hele gemeente."

Lukas Burgering werkt op dit moment als manager externe communicatie en plaatsvervangend afdelingshoofd bij de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants. Hij neemt een rijke ervaring mee als communicatieprofessional. Hij werkte onder meer als woordvoerder voor meerdere grote ondernemingen. Als redacteur, producent en verslaggever was hij bij de NOS jarenlang betrokken bij uitzendingen over actualiteiten en grote evenementen. Hij heeft diverse boeken geschreven, waarvan het laatste gaat over crisismanagement.

De leden van de partij stellen op 25 november de rest van de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vast.