Maarssen in het landelijke nieuws: Station Maarssen niet toegankelijk voor mensen met een beperking

Deze week kwam het station van Maarssen in het nieuws. Het treinstation is namelijk al en tijdje niet toegankelijk voor mensen met een beperking. De lift en roltrap is structureel kapot. Prorail hoopt de problemen op te lossen. (Archieffoto het NS station in Maarssen).

Het één en ander kwam aan het rollen na berichtgeving van  reizigersvereniging Openbaar Vervoer Rover: 'Rover kreeg klachten van reizigers omdat station Maarssen deels ontoegankelijk is. De klantenservice van NS verwees naar de nog werkende lift aan de Oostzijde. Deze zijde van het station is echter niet te voet of per rolstoel te bereiken vanaf het busstation: reizigers moeten kilometers omreizen om het Amsterdam Rijnkanaal via een hoge brug over te steken. Rover vroeg ProRail en NS om opheldering,' meldt de website van de reizigersorganisatie. 

Volgens hetzelfde artikel heeft ProRail laten weten dat de lift en een roltrap stil staan vanwege wateroverlast na de vele regen buien en vanwege glasbreuk als gevolg van de schachtdeur door vandalise. ProRail hoopt het probleem op station Maarssen op te lossen. Wanneer, dat is nog onduidelijk. 

De problemen zijn niet van vandaag of gisteren. Op de communitywebsite van de NS en op social media zijn over de jaren tal van klachten te vinden over de situatie in Maarssen. Ook op andere stations heeft de NS met vandalisme te maken. Nog begin dit jaar liet ProRail weten meer camera's op stations te gaan plaatsen om liftvandalisme tegen te gaan.