Maarssenaar schrijft biografie over Frans de Munck

Van der Linden, die in 2019 als mede-auteur van het boek 'De Rebellen van de Bunnikside' succesvol was, schreef het boek in opdracht van uitgeverij Edicola. De hoofdpersoon is Frans de Munck die in de jaren 50 en 60 de status van legende bereikte in het doel van meerdere voetbalclubs en het nationale elftal. De in Zeeland geboren De Munck speelde onder anderen voor het Utrechtse DOS, BV Veendam en Fortuna 54 uit Geleen.

,Een ware legende", vindt Van der Linden. ,,De uitstraling die De Munck had is legendarisch. Nog steeds zijn er talloze mensen die op jonge leeftijd fan werden van de in 2010 overleden oud-sporter. Zij zijn allemaal nog steeds onder de indruk van hoe De Munck in het doel stond."

Hoogtepunt in de loopbaan van De Munck was de legendarische watersnoodwedstrijd in Parijs in 1953, al denkt geboren Utrechter ook aan een andere hoogtepunt: ,,Het kampioenschap van Nederland met DOS in 1958", zegt hij. ,,Of het feit dat De Munck in Duitsland in een bioscoopfilm heeft gespeeld. De man heeft zoveel meegemaakt."

De biografie 'De Zwarte Panter' van Danny van der Linden verschijnt in september en is verkrijgbaar via de boekhandel.