Maarssenaar Ties van Seumeren plaatst zich voor het NK Allround junioren-A

Tijdens de landelijke selectiewedstrijden op de ijsbaan van Alkmaar heeft Maarssenaar Ties van Seumeren zich geplaatst voor het NK-Allround junioren A. Hij werd 8ste in het eindklassement. Het NK allround junioren wordt op 14 en 15 januari 2023 gereden in Groningen.

De omstandigheden op de half open baan van Alkmaar waren verre van ideaal. De harde en ijzige wind hadden invloed op de kwaliteit van het ijs en daardoor op de prestatie van de deelnemende schaatsers.

De tijden op de 500 en 1.500m vielen tegen voor de Maarssenaar; “ De 500 en 1.500 meter moet ik technisch beter gaan schaatsen. Dieper zitten en mijn slagen beter afmaken. Daar baal ik van”. Op de 3.000m startte Ties in één van de laatste ritten. Ondanks dat de ijsvloer te lijden had van weersomstandigheden reed de schaatser een vlakke rit. Ties: “ in het begin van de race kon ik mijn rondetijden vlak houden, maar de laatste ronde was zwaar. Ik ben blij dat ik mij heb weten te plaatsen. Komende weken trainen om in vorm te komen voor het NK”. 

De 18-jarige talentvolle schaatser maakt deel uit van het KNSB Talent Team Noord- West. Hier volgt Ties een intensief trainingsprogramma voor talentvolle schaatsers uit de provincie Utrecht en Noord-Holland. Dagelijks traint hij op de ijsbaan in Haarlem of Heerenveen. In De Kroon Zonwering uit Utrecht heeft Ties een hoofdsponsor gevonden, die hem dit seizoen financieel steunt om zijn doelstellingen te realiseren. Op www.tiesvanseumeren.nl lees je meer over de Maarssense schaatser.