Maarssense familie helpt kinderen in Oekraïne

Familie Verkerk uit Maarssen helpt kinderen die leven in een kindertehuis in Oekraïne. Sinds kort hebben ze nu hun eigen stichting ‘Heart for Children’s Path’. Hiermee halen ze geld op zodat zij kleding, schoolartikelen en andere belangrijke spullen kunnen doneren aan de kinderen.

Artikel: Daan Pastoor

Stichting helpt kinderen

Afgelopen maand heeft de familie Verkerk speciaal om de kinderen in Oekraine te helpen een stichting opgezet. De stichting  ‘Heart for Children’s Path’. Met deze stichting helpt de familie het kindertehuis. Elke maand zorgen zij ervoor dat de giften bij het kindertehuis terecht komt. 

Uw ondersteuning daarbij is meer dan welkom! Meer informatie op: www.heartforchildrenspath.com 

Kindertehuis

Familie Verkerk, bestaande uit Ida, Laurens en Romee zetten zich al een aantal jaar in voor kinderen. Ze kwamen in aanraking met de stichting ‘Hulp Aan Kinderen’. Deze stichting hielp kinderen uit Wit Rusland die door de gevolgen van de hogere straling van de Tsjernobylramp een groeiachterstand hadden. De familie had zichzelf opgegeven als gastgezin. Toen de kinderen weer terug konden ging de stichting ‘Hulp Aan Kinderen’ op zoek naar een nieuw project en kwamen in 2009 terecht in Oekraïne.

Bij dit nieuwe project kwamen ze in contact met Nikolay die als droom had om van een vervallen huis een kindertehuis te maken. De stichting besloot dit project te steunen! Ze organiseerden verschillende werkweken waarbij jongeren kwamen om dit kindertehuis te bouwen, waaronder Laurens Verkerk, hij vertelde dat hij bij alle jongerenreizen is meegegaan om te bouwen.

In 2015 was het zover, het kindertehuis kon open; bij de opening waren Ida & Laurens ook van de partij. Toen in 2016 de stichting ‘Hulp Aan Kinderen’ werd opgeheven heeft Laurens niet stil gezeten, hij is meerdere malen naar Oekraïne gevlogen om de kinderen te zien en te animeren. Zo heeft hij in 2019 door een bijdrage van de kerk in Maarssen 2 korfbalpalen meegenomen naar het kindertehuis in Oekraïne.

Ook de oorlog in Oekraïne had een grote impact “Er ging geen dag voorbij waarin ik er niet mee bezig was” aldus Laurens. Laurens was ook van plan om vanaf september naar het kindertehuis te gaan om te helpen en de taal te leren. Maar door de oorlog viel dat plan in duigen. Door de oorlog was het kindertehuis genoodzaakt te vluchten naar Polen. Familie Verkerk twijfelde geen moment en laadde de auto vol met schoenen, medicijnen en schoolspullen en reed zo snel mogelijk naar de kinderen toe. Het was een warm, maar emotioneel weerzien.

Wilt u na het lezen van dit artikel ook helpen, dat kan! Via www.heartforchildrenspath.com kunt u uw steentje bijdragen.