Mantelzorgochtend Maarssen dinsdag 26 oktober

Het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Stichtse Vecht  houdt op dinsdag 26 oktober een mantelzorgochtend met als thema valpreventie.

Struikelen over een kleedje, uitglijden over een vochtige vloer, bijna vallen over een tegel die buiten scheef ligt. We maken allemaal wel eens mee dat we even uit balans raken en bijna vallen. Voor diegene voor wie u zorgt, kan dat helemaal vervelend zijn.

Als we ziek zijn of ouder worden kunnen klachten zoals duizeligheid, slechtziendheid en verminderde spierkracht gaan optreden, wat de kans om te vallen vergroot. Daarnaast kan ook de angst om te vallen er juist voor zorgen dat iemand gaat vallen.

Het is voor u als mantelzorger en uw naaste belangrijk om de balans en spieren goed te houden, maar ook om te kijken of er in uw huis aanpassingen nodig zijn om te voorkomen dat u valt. Op deze mantelzorgochtend geven we informatie over het belang van bewegen en geven allerlei tips en tricks voor het huis.

Welzijn Stichtse Vecht heeft een coronaprotocol ontwikkeld waarbij de veiligheid van uw gezondheid voorop staat. Dit houdt in dat we 20 personen kunnen ontvangen en graag uw komst vooraf willen weten.

U kunt zich AANMELDEN via: mantelzorg@welzijnsv.nl of telefonisch 0346 29 07 10 en vragen naar Marieke Broersma of Marieke Reversma  

Datum 26 oktober 2021

Koffie/ thee inloop vanaf 9.30 uur

Aanvang: 10.00 uur

Einde: 11.30 uur

Locatie:  De Vondel;  Vondelstraat 51 Maarssen