MEC Maarssen wordt met subsidie duurzame inspiratieplek voor Stichtse Vecht

Durf te dromen! Nou, dat heeft MEC Maarssen gedaan en niet zonder resultaat. Onder de naam ‘Duurzame Dromen’ heeft het milieu educatief centrum, gelegen in Wijkpark Maarssenbroek, recentelijk te horen gekregen dat ze vanuit Stimuleringsfonds Duurzaamheid van gemeente Stichtse Vecht een subsidie van € 24.900 krijgt om haar duurzame plannen te verwezenlijken.

MEC Maarssen viert dit jaar haar dertigste verjaardag. Ze is al jaren voor met name veel Maarssenbroekers een oase van rust en gezelligheid waar je op een ongedwongen manier met natuurbeleving bezig bent. Caroline Hakkert, coördinator: “We willen de komende jaren vanuit betrokkenheid voor onze inwoners en liefde voor onze mooie planeet heel graag een steentje bijdragen. We denken dat onze locatie potentie heeft om uit te groeien tot een prachtige duurzame inspiratieplek. Geen digitaal loket maar een groene, fysieke locatie waar inwoners, organisaties, vrijwilligers en initiatieven elkaar ontmoeten. Voor hands on tips en tricks, tastbare duurzame oplossingen, workshops, lezingen, informatie over subsidiemogelijkheden, samenwerking, het uitdelen van planten, bomen, duurzame materialen én voor natuurbeleving. We willen inwoners graag helpen bij het maken van keuzes die bij hen passen en voor hen haalbaar zijn. Denk aan simpele, goedkope aanpassingen in en om het huis en veranderingen in levensstijl. Hiermee kun je bezuinigen én draag je ook nog eens  bij aan vergroening, watermanagement, hittebestrijding,biodiversiteit en schonere lucht.”, aldus Caroline.

Op de hoogte blijven van alle plannen, workshops, duurzame tips en inloopactiviteiten? Wandel gerust op een woensdag eens binnen bij het MEC en spreek een medewerker aan. Het Duurzame Dromen team, bestaande uit Margot Aler, Sanne Hoekman, Henri Moelard en Moreno de Vries, kan je hier van alles over vertellen. Volg het MEC via social media of bekijk geregeld hun kalender met activiteiten. Deze is nog in ontwikkeling maar zal snel vorm krijgen.