Meer stembureauleden op stembureaus

Vanwege de te verwachte hoge opkomst bij de komende Tweede Kamerverkiezingen op 22 november, heeft de gemeente besloten meer stembureauleden in te zetten op de stembureaus van Stichtse Vecht. In plaats van de wettelijke 3 stembureauleden zet Stichtse Vecht er vijf in. (Archieffoto ter illustratie)

Gemeente Stichtse Vecht: ‘We gaan uit van een hoge opkomst en zetten daarom op drukke stembureaus meer stembureauleden in. Dit betekent dat er 5 stembureauleden plaatsnemen, in plaats van de wettelijke 3 stembureauleden. Op die manier is onder meer de doorstroming in het stembureau beter. Na het sluiten van het stembureau komen alle stembureauleden terug naar het stembureau om te helpen met het tellen op partijniveau. Op donderdag worden de stemmen op kandidaatsniveau geteld in de OVVO-hal in Maarssen.’

De indeling voor alle stembureaus is inmiddels afgerond en de leden hebben hun benoeming ontvangen. Gemeente Stichtse Vecht: ‘Ongeveer 110 mensen hebben we niet kunnen indelen en zij worden daarom op een reservelijst geplaatst.’ De stempassen zijn inmiddels bezorgd.