Meld je gratis aan voor de gemeentelijke cursus Politiek Actief

Heb je belangstelling voor de lokale politiek? Wil je graag meer weten over hoe de gemeente werkt en wat de taken van de gemeenteraad zijn? Leer hoe je als inwoner de besluitvorming kunt beïnvloeden en kijk of het werk van een gemeenteraadslid iets voor je is!

Over de cursus

De cursus ‘Politiek actief’ biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. In een serie van 4 bijeenkomsten leer je meer over de gemeente, maak je kennis met raadsleden en leer je hoe je invloed kunt uitoefenen. Deelname aan de cursus is gratis.

Voor wie

Met deze cursus kun je verkennen of de (lokale) politiek misschien wel iets voor jou is. De cursus is ook bedoeld voor iedereen die meer over de gemeentepolitiek wil weten.

Wanneer

De cursus bestaat uit twee online en twee bijeenkomsten op locatie. De bijeenkomst van 21 november is een bezoek aan de raadsvergadering. Er wordt gevraagd om bij alle 4 bijeenkomsten aanwezig te zijn.

De cursusdata zijn:

  • woensdag 11 oktober (19:30 – 21:30 uur)
  • woensdag 25 oktober (19:30 – 21:30 uur)
  • woensdag 15 november (19:30 – 21:30 uur)
  • dinsdag 21 november (18:30 – 22:00 uur)

Aanmelden

Wil je meedoen? Geef je dan voor 1 oktober 2023 op via het online aanmeldformulier.

Er zijn 25 plaatsen beschikbaar. Neem bij vragen contact op met de griffie van de gemeente Stichtse Vecht via griffie@stichtsevecht.nl.


Meer nieuws