Minderjarige straatroofverdachte voorlopig nog in cel

De politie heeft donderdag 6 januari vijf verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een straatroof op zaterdag 20 november 2021 in Breukelen. Eén van de minderjarige straatroofverdachte blijft voorlopig nog in de cel. (Foto Politie Stichtse Vecht - Facebook)

Vier verdachten zijn minderjarig en zijn na de aanhouding in verzekering gesteld. Een vijfde verdachte, een 19 jarige man, is aangehouden maar na verhoor weer heengezonden. Hij blijft verdachte in deze zaak. Op zaterdag 20 november 2021 rond half tien ’s avonds vond er in Boom en Bosch in Breukelen een straatroof plaats. Een vijftienjarige jongen uit Breukelen had hier afgesproken met een meisje. Toen hij aankwam op de afgesproken plek werd hij hard geslagen en liep de jongen fors letsel op. Na de klap ontdekte hij dat de daders een sieraad hadden meegenomen.De politie stelde direct een onderzoek in na de aangifte en dit leidde afgelopen donderdag 6 januari 2022 tot vijf aanhoudingen.

Eén van de verdachten blijft nog zeker tien dagen in de cel. Dat heeft de rechter-commissaris bepaald, nadat vier minderjarigen gisteren zijn voorgeleid voor het misdrijf eind november. Drie minderjarige arrestanten kregen gisteren te horen dat ze het onderzoek verder thuis mogen afwachten. Het Openbaar Ministerie beslist volgende week of ze de verdachte die nog wel vastzit langer in de gevangenis wil laten blijven.