Mooi weer in de regio: dit deden inwoners uit Stichtse Vecht

Stichtse Vecht - Na een paar weken regen en bewolking leek er maar geen einde te komen aan die kwakkelzomer. Maar vandaag was het dan eindelijk een zonnige dag. Inwoners uit de regio Stichtse Vecht genoten volop van het warme weer.

Waterpret

Zoals op alle warme dagen gaan veel mensen naar De Strook. Zwemmen in de Loosdrechtse Plassen, windsurfen of lekker liggen op het warme gras. Het was er vandaag lekker druk.

Eerder op de dag riep de gemeente inwoners op om met de fiets te komen. Toch leek het met de verkeersdrukte wel mee te vallen.

Ook inwoners Marcus en Margriet Sehlhoff waren vandaag te vinden op het water in de Loosdrechtse Plassen. Ze zijn beide ondernemers en als het even kan dan springen ze op de boot. “Dan gooien we gewoon de tent dicht en gaan we lekker de hele middag varen,” vertelt Margriet.

De snackbar op eiland De Meent had het vandaag juist wat rustiger dan gister. Eigenaar Hans hoopt dat het nog wat drukker wordt deze zomer: “We hebben geen goede zomer gehad. Vorig jaar met corona, toen het zo mooi weer was, hebben we een beter seizoen gedraaid.”

Drukte op de Vecht

Op een mooie dag zoals vandaag waren er natuurlijk ook veel bootjes te spotten op de Vecht. Uit een rondgang langs een aantal bootverhuurders blijkt dat ze allemaal nagenoeg vol zaten. Op een annulering na was er geen bootje meer over.

Botenverhuurder Dok88 uit Oud-Zuilen is blij met het mooie weer. “Met het slechte weer is het een tijdje minder geweest, maar zodra de zon weer gaat schijnen merk je gelijk dat het druk wordt. De telefoon blijft maar gaan en de mailbox stroomt nog steeds vol,” vertelt Elma Hoek, medewerker van het bedrijf.

Buitenbaden

En gelukkig voor de buitenbaden in de regio was het vandaag mooi weer. Openbare buitenbaden hebben namelijk last van de kwakkelzomer. Zij zien de bezoekersaantallen al weken flink inzakken. Zo zag zwembad De Meent in Breukelen gemiddeld maar één bezoeker per dag. Maar vandaag was het goed weer en dat merkten de buitenbaden direct in het aantal bezoekers.

Ondanks wat bewolking aan het einde van de dag, hebben inwoners uit de gemeente Stichtse Vecht dus volop genoten van het mooie weer!