Muziek, dans en supersfeer in park Boom en Bosch met een Oekraïense smile

Het was zondag een waar feest in het Breukelse park Boom en Bosch, waar een extra lang muziekprogramma te beleven was, om daarmee iets leuks te doen voor de Oekraïense gasten in de gemeente. Mede door een andere opstelling van zitjes en statafels en bijna vijf uur muzikaal entertainment was de sfeer heerlijk los. Nog nooit was de dansvloer zo snel en zo lang gevuld.

Terwijl de Oekraïense dj Viktoriya - artiestennaam Di M Tor - aan de knoppen zat en de eveneens Oekraïense zangeres Tatyana (Teya Flow) haar liedjes ten gehore bracht, stroomde het park langzaam maar zeker helemaal vol. Tatyana’s optreden eindigde indrukwekkend met een bekend Oekraïens lied, waarbij de Oekraïense gasten gezamenlijk voor Tatyana gingen staan. Het initiatief voor deze aandacht voor Oekraïne kwam van vrijwilligers rond eetcafé De Danne. Ruim vijftig Oekraïners waren uitgenodigd voor niet alleen geweldige muziek, maar ook voor lekkere Indische hapjes van Salas Catering. Voor de jonge gasten was er een vrolijk springkussen, waar ze gretig gebruik van maakten.

Na de Oekraïense opwarming werd het podium ingeruild voor Alex & Friends, die met hun soul en funk het publiek non-stop enthousiast aan het dansen hielden. De twee toegiften waren dan ook meer dan welkom! David Dam was de volgende artiest ‘in line’. Na het dansspektakel van Alex & Friends en de rustige start van David met Marvin Gay’s Let’s get it on, leek de energie wat te zakken, maar het tegendeel bleek waar. Dansend en met een verrassend hoog en zuiver stemgeluid stond David aan de rand van het publiek en kreeg ook hij het publiek zonder moeite aan het swingen. Dj Viktoriya en zangeres Tatyana verzorgden het laatste deel van het programma, en twee Oekraïense meisjes van 7 jaar sloten prachtig af met een stukje van het Oekraïense volkslied.

Het geweldig mooie weer speelde natuurlijk ook een rol, maar de sfeer en muziek die ParkPodium al 28 jaar verzorgt, blijft uniek voor een dorp als Breukelen. Dagsponsor was deze dag Argus Etiketten.

Laatste ParkPodium op 4 september
Zondag 28 augustus is er ín en langs de Vecht in Breukelen het sponsorevenement ‘Swim to Fight Cancer’. Daarom verschuift de laatste muzikale zondag van ParkPodium naar 4 september. Aanvang is dan weer 14.00 uur. Deze laatste zondag staat zangeres Chevelly Cooman, bekend van The Voice of Holland, met soul en R&B op het podium en sluit Johnny Rosenberg van de muzikale en bekende Rosenbergfamilie het ParkPodiumseizoen af met zijn zang en gitaar. 

De ParkPodium-concerten zijn gratis toegankelijk. Op het terrein zijn een cateringwagen en een foodtruck aanwezig. Het volledige programma is te vinden op www.parkpodium.nl/programma