Muzikale (familie)voorstelling ‘Hofmuziek’ door trio Enchanté (8+)

Er staat zondag 11 juni iets bijzonders op het programma, voor jong en oud. Geniet van een uniek muzikaal uitje op Slot Zuylen, een prachtig kasteel in een bosrijke omgeving nét buiten Utrecht!

De kussens van de troon worden geschud en de juwelen opgepoetst. Het Hof is klaar om je te ontvangen voor een fonkelend feestje. De Koningin en haar gevolg delen hun mooiste schatten met je: muziek van koninklijke allure. In de betoverende setting van de eeuwenoude Gobelinzaal klinken prachtige klassieke klanken, net zoals in vervlogen tijden, afgewisseld met muziek van nu.

Trio Enchanté speelt muziek met humor en creativiteit. Voorafgaand aan het concert kun je genieten van het kasteel, de tuinen, de speciale expositie ‘Aan het Hof’ en lekkere drankjes en hapjes.

Geniet samen met de hele familie, vrienden of collega’s van een bijzondere belevenis in een feestelijke historische sfeer. Iedereen is welkom!

Trio Enchanté

Trio Enchanté bestaat uit klassiek geschoolde musici: zangeres Hannie Slingerland, fluitiste Mieke Keizer en pianiste Ineke Opstal.

Het Franse Enchanté betekend zowel “aangenaam kennis te maken” als “betoverd”. Dit is ook precies wat je van het trio kunt verwachten: een aangename, verrassende en betoverende muzikale ervaring. Zij zijn altijd op zoek naar bijzondere muziek om hun programma’s mee samen te stellen. Zo worden klassieke en lichtere stukken afgewisseld in hetzelfde programma en staan bekende en onbekende stukken naast elkaar. Zo ook in het programma Hofmuziek. Waarin zowel muziek wordt uitgevoerd van Boccherini en Bach als muziek van Harry Bannink en ABBA. Enchanté maakt ook eigen arrangementen en biedt het publiek de mogelijkheid om een aantal stukken mee te zingen. De concerten zijn ook bijzonder omdat ze omlijst worden met een drankje en een hapje passend bij het thema van het concert.

Praktische informatie

 • Op zondag 11 juni 2023 zijn er twee voorstellingen ‘Hofmuziek’, om 15.30 uur en om 17.00 uur.
 • De zaal opent 10 minuten voor aanvang. Er is geen placering. De voorstelling duurt ca 1 uur.
 • Een ticket voor de voorstelling kost € 15. De kosten van de eventuele extra’s komen hierbij.
 • Vrienden van Slot Zuylen betalen € 12 per persoon.
 • Het kasteel en de tuin zijn geopend tussen 11 en 16 uur.
 • De theeschenkerij en het terras boven de slotgracht zijn open tot 18.30 uur.
 • Het concert is leuk voor alle leeftijden vanaf ca 8+.

Extra’s

 • Bezoek kasteel en kasteeltuinen, inclusief de tijdelijke expositie ‘Aan het Hof’, over 500 jaar Slot Zuylen aan koninklijke, keizerlijke en stadhouderlijke hoven.
 • Je kunt rondom de voorstelling genieten van speciale huisgemaakte vegetarische hapjes, die je bestelt bij het reserveren van de toegangskaart(en):
  • Mini-tea: koffie/thee met 4 kleine huisgemaakte hapjes: 2 zoete en 2 hartige voor € 9,50 p.p. EN/OF
  • Soep met brood en boter voor € 5,75 p.p.

Reserveren

Je reserveert hier voor het arrangement ‘Hofmuziek’ en/of mini-tea en/of soep.

Je reserveert hier je kaartjes voor het kasteel en de kasteeltuinen.

Als je exclusief wilt reserveren voor je eigen groep, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden en verdere informatie via: horeca@slotzuylen.nl.