Nationale Voorleesdagen van start

Herinner jij je nog de gezellige voorleesmomenten uit je jeugd? Misschien weet je ook nog uit welk boek je voorgelezen werd. En soms wil je er later zelf uit voorlezen.

Voorlezen zorgt voor mooie herinneringen. Begin vandaag nog met het maken van je eigen voorleesritueel samen met jouw (klein)kind.

De Bibliotheek helpt je daar graag bij. Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen tussen 25 januari en 4 februari naar Bibliotheek en neem je kindje mee! Zoek samen een mooi voorleesboek uit. Weet je niet welk boek te kiezen? In de Bibliotheek helpen we je graag de weg te vinden in al die mooie prentenboeken.

Cadeautje als je lid wordt

Is je (klein)kind nog geen lid? Maak je kindje nu lid, dan krijgen jullie een leuk vingerpopje cadeau. Het kost je helemaal niets, alle kinderen tot 18 jaar zijn gratis lid. En bij de Bibliotheek AVV betaal je ook geen te laat geld, dus als je een keer een paar dagen te laat bent met inleveren, betaal je geen boete. 

Niet altijd tijd om voor te lezen?

Zou jij ook graag meer wil voorlezen aan je kind(eren), maar lukt dat niet altijd door tijdgebrek? Veel ouders kennen dit probleem. Daarom vind je op de website van de Bibliotheek ook veel voorleesfilmpjes en digitale prentenboeken. Voor als je een keer geen tijd hebt.

Belang van voorlezen

Voorlezen is niet alleen leuk en gezellig. Het is ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling van je kind. Kinderen die vaak worden voorgelezen, zijn beter in taal. En het verrijkt de woordenschat waardoor kinderen de wereld om zicht heen beter begrijpen.

Meer informatie?

Kijk voor tips, ideeën en meer informatie op www.bibliotheekavv.nl/voorleesdagen


Meer nieuws