Natuurbehoud en samenwerking: Vredegoed's Boompjesdag

Op zaterdag 28 oktober was het een bruisende dag bij Vredegoed, gelegen in het pittoreske Tienhoven. Het was niet zomaar een gewone dag, maar de laatste openingsdag van het seizoen 2023. Deze bijzondere dag stond in het teken van samenwerking, natuurbescherming en inzet voor de lokale gemeenschap.

Boompjesdag, zoals het evenement liefkozend werd genoemd, was een geweldige samenwerking tussen Vredegoed en IVN. Het hoofddoel was om een nieuw natuurgebied, gelegen tegenover Vredegoed, te bevrijden van opschietende boompjes en struiken die de groei van dit prachtige stukje natuur belemmerden. Het klinkt misschien als een eenvoudige taak, maar dat was het zeker niet. Het verwijderen van deze vegetatie vereiste toewijding, inzet en teamwork. Vrijwilligers en natuurliefhebbers kwamen bijeen om deze uitdagende taak aan te gaan. Het resultaat was indrukwekkend: een stuk land dat nu alle kansen krijgt om tot volle wasdom te komen voor lokale flora en fauna

Een speciale dank gaat uit naar Christa van Lienden, die het evenement documenteerde met prachtig beeldmateriaal. Haar foto's zullen dienen als blijvende herinnering aan deze bijzondere dag.